donderdag 9 december 2010

[SSVOBB] Draaisessies

Even een kort berichtje om aan te kondigen dat we zaterdag a.s. (11 december) weer met de Lambach HL II gaan draaien op het Aviodrome (Lelystad).
Het plan is om aan het begin van de middag een eerste draaisessie te doen, dit vooral ter bescherming tegen corrosie, om te checken of de motor nog compleet goed werkt etc etc. Waarschijnlijk zal dit zo rond een uur of 2 zijn.

Zaterdag a.s. (11 december) is er 's avonds echter ook een groot en gratis evenement. De 747 van het Aviodrome is namelijk zoals elk jaar weer in kerstverlichting gehuld, zodat dit toestel 's nachts vanuit de wijde omgeving te zien is. Deze lampjes worden zaterdagavond feestelijk ontstoken tijdens een gezellige avond met onder andere een soort kerstmarkt, een kerstkoor, Ernst en Bobbie, en natuurlijk een heleboel mooie vliegtuigen. Onder andere de Lambach HL II zal, in het duister uitgelicht, die avond haar motorgeweld laten donderen door de nacht.
Door de korte lengte van onze uitlaatpijpen is het best mogelijk dat dit een mooi schouwspel oplevert, aangezien de motor nog wel eens de neiging heeft om verbranding af en toe pas in of buiten de uitlaten op gang te laten komen. Hierdoor is de kans op korte vlammen onder de uitlaten aanwezig, die in het donker ook goed te zien zouden moeten kunnen zijn.

Mocht u dus deze dag of avond naar het Aviodrome komen, vergeet dan absoluut uw fototoestel niet!

Afbeelding copyright SSVOBB "Lambach Vliegtuigen"

www.ssvobb.nl
www.aviodrome.nl

1 opmerking:

Charlotte zei

Ernst en Bobbie! Dat moet ik zien xD

LUCHTDICHT gebundeld!

Alweer een tijdje terug is een groot aantal van mijn teksten samengevoegd tot een klein boekje, getiteld "Technisch Dichten voor beginners". Mocht u geinteresseerd zijn in een exemplaar hiervan, neem dan contact met mij op via het "contact"-knopje aan de rechterkant.